Pályázat

Pályázat

GÉPLAK Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.
A projekt kódja: GINOP-1.2.8-20-2020- 02670

A projekt címe: Üzleti hatékonyság fejlesztése a GÉPLAK Kft-nél
A szerződött visszatérítendő támogatás összege 27 500 000 Ft, a támogatás típusa: hitel.
A támogatás mértéke 61.37 %A GÉPLAK Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. jelen projekt keretében közel 46 millió forintos eszközbeszerzést hajt végre. Ennek során kotró és rakodó munkagépeket vásárol, mely fejlesztés hatására a jelenleg bérelt munkagépek szükségletét saját kapacitással tudja lefedni, ezáltal megszűnik a gépkölcsönzők felé eddig fennálló kitettség, másrészt a vállalkozás eredményessége is nő, mivel komplexebb, és nagyobb volumenű munkákat is el tud látni alvállalkozók nélkül, versenyképes áron és határidőkkel. A fejlesztés eredményeképpen eddigi megkeresések akár 300%-át el tudja vállalni a Kft., mivel a gépek építési csúcsidőszaktól és a versenytársaktól függetlenül folyamatosan és korlátlanul rendelkezésre állnak. A gépek támogatott beszerzése éves szinten 30 millió forint eszközbérleti díj megtakarítást eredményez.

 Mindez hozzájárul a vállalkozás fenntartható fejlődéséhez, a munkavállalók közép- hosszútávú foglalkoztatásához, és közép távon munkahelyek teremtéséhez.

A vállalkozás teljeskörűen rendelkezik a megfelelő építőipari humán erőforrással, mivel a generálkivitelezés szinte összes szakipari munkáját el tudják látni (falazás, vakolás, hőszigetelés, nyílászárók beépítése, stb.). A kft. önerőből rendszeresen bővíti eszközállományát, legutóbb 2019 nyarát történt egy nagyobb ütemű beszerzés. Az eszközök, berendezések másik részét évről évre helyi cégektől bérlik, akár csak az építőipari versenytársaik egy része.

Jelen fejlesztés hatására a gépi kapacitás jelentősen nő, valamint olyan területen és gépi munkaerőt képes alkalmazni, amit eddig emberi erőforrásokkal kellett lefednie, illetve bérelt eszközökkel látott el. A technológiai megújulás következtében kiváltható munkafolyamatok: 1. építész munkák, úgymint alapásás, tükörkészítés, kőfeltöltés, szóródó anyagok deponálása, árokásás, valamint 2. épületgépészeti munkák: csővezetékek lefektetése, építőipari anyagok mozgatása.

A projekt fizikai zárása: 2021.01.31.

Kapcsolat Telefon: +36 72/228-258
Mobil: +36 20/983-8880
7631 Pécs, Köves-Földi u. 33.